ua en ru

У ВР зареєстровано проект постанови про ситуацію навколо ВАСУ.

У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови "Про ситуацію навколо Вищого адміністративного суду України". Проект постанови, внесеної позафракційним народним депутатом Інною Богословською, розміщено на офіційному сайті ВР.

На переконання автора подання прийняття цієї постанови дозволить привернути увагу правоохоронних органів і суспільства до подій навколо Вищого адміністративного суду України (ВАСУ), доручити Генеральній прокуратурі України, Службі безпеки України вжити невідкладних заходів, спрямованих на вилучення другої гербової печатки ВАСУ і притягнення винних осіб до відповідальності, а також доручити міністру внутрішніх справ провести службове розслідування за фактом незаконної видачі другої гербової печатки ВАСУ.

Нагадаємо, 12 січня 2010 р. в "Урядовому кур'єрі" було опубліковано повідомлення першого заступника голови ВАСУ Миколи Сіроша про втрату гербової печатки ВАСУ та визнання її недійсною. В той же день інформація про втрату гербової печатки була спростована в.о. голови ВАСУ Олександром Пасенюком.

"Ці події становлять небезпеку та прецедент рейдерського захоплення судових інституцій України", - сказано в депутатському поданні.