ua en ru

У Одеському МТП сьогодні почалося будівництво нового контейнерного терміналу вартістю 4,4 млрд грн.

У Одеському МТП сьогодні почалося будівництво нового контейнерного терміналу вартістю 4 млрд 443,9 млн грн. Як зазначив на церемонії початку будівництва начальник порту Микола Павлюк, сукупна вартість терміналу складе 4 млрд 443,9 млн грн. Ці інвестиції порівну внесуть Одеський МТП і стивідорна компанія "ГПК-Україна", передає кореспондент РБК-Україна.
Відповідно до постанови Кабміну України, потужності терміналу складе 600 тис. ТЕУ (1 ТЕУ = 20 футовий еквівалент контейнера). Кількість причалів - 2, їх протяжність 650 м., площа території 19,3 га, зокрема площа складських майданчиків з технологічними проїздами - 112,4 тис. кв.м. Період будівництва - 36 місяців.
"Введення глибоководного контейнерного терміналу в Одеському порту, до якого можуть причалювати судна з осіданням до 16 м дозволить Україні конкурувати на рівних з найбільшими контейнерними портами Чорного моря, насамперед з Констанцією (Румунія)", - наголосив губернатор області Едуард Матвейчук.
За його словами, такий великий обсяг інвестицій - 300 млн євро - неординарна подія не тільки для Одеської області, але і для всієї України. За його словами, це дозволить повернути Україні втрачені раніше транзитні вантажопотоки на Скандинавію, країни Балтії і Східної Европи.