ua en ru

У Молдові збанкрутів оператор мобільного зв'язку у стандарті GSM 900/1800 Eventis Mobile.

У Молдові збанкрутів оператор стільникового зв'язку у стандарті GSM 900/1800 - компанія Eventis Mobile, контрольована російською інвестиційною групою Eventis Telecom Holdings. Як повідомив журналістам на прес-конференції в Кишиневі віце-прем'єр, міністр економіки Молдови Валерій Лазер, банкрутство Eventis Mobile відбулося в результаті поганого управління і відсутності глибокого дослідження ринку під час запуску бізнесу. Як відзначив В.Лазер, в даний час проводяться всі необхідні процедури з переходу клієнтів Eventis Mobile в інші компанії мобільного зв'язку без нанесення збитку.

На початку листопада 2009 р. у компанії Eventis Mobile були конфісковані товари на суму понад 2 млн леїв (більш 162 тис. дол.) через борги на вказану суму перед 15 великими кредиторами.
Молдавсько-кіпрське спільне підприємство Eventis Mobile, контрольоване зареєстрованою на Кіпрі російською інвестиційною групою Eventis Telecom Holdings, в грудні 2006 р. стало переможцем оголошеного в Молдові міжнародного конкурсу на отримання третьої індивідуальної ліцензії на надання в республіці послуг мобільного стільникового зв'язку у стандарті GSM 900/1800. Вона запустила в Молдові свою мережу у стандарті GSM 900/1800 під брендом Eventis в кінці грудня 2007 р. За отримання ліцензії компанія сплатила 8 млн дол. Конкурентом СП Eventis Mobile на другому етапі конкурсу на отримання названої ліцензії було російське ВАТ "Вимпелком" (торгова марка "Білайн"). Проте конкурсна комісія, що оцінювала пропозиції учасників конкурсу на основі таких критеріїв як технічні, фінансові, менеджерські можливості компаній, поставила найбільшу кількість балів СП Eventis Mobile. Сильними сторонами пропозиції компанії Eventis Mobile були названі серед інших готовність надавати диверсифіковані послуги з вигідних тарифів, повернення інвестицій в стислі терміни, повне покриття території Молдови в перші три роки діяльності.
Молдавсько-кіпрське СП Eventis Mobile контролюється інвестиційною групою Eventis Telecom Holdings (51%, Кіпр). Eventis Telecom володіє телекомунікаційними активами в Киргизії, Казахстані і Узбекистані. Як перспективні цільові ринки компанія розглядає країни СНД, Центральної і Південно-Східної Азії, Африки і Латинської Америки. Інвестиційна компанія спеціалізується на реалізації телекомунікаційних проектів на ринках, що розвиваються. Основною сферою діяльності компанії є побудова і управління операторами мереж мобільного, фіксованого зв'язку, передачі даних і доступу в мережу Інтернет.