ua en ru

В.Князевич зустрівся з представниками місії Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Міністр охорони здоров'я України Василь Князевич зустрівся з представниками місії Всесвітньої організації охорони здоров'я, які прибули сьогодні до України для надання консультативної допомоги. Про це повідомляє прес-служба охорони здоров'я України.

В.Князевич зазначив, що консультативна допомога Україні зараз вкрай потрібна у нинішній ситуації. У свою чергу керівник місії ВООЗ Юкка Пуккіла сказав, що місія прибула саме для того, щоб на професійному рівні визначитися, в чому причина збільшення складних випадків захворювання та надати рекомендації українським лікарям.

Міжнародні експерти працюватимуть в Україні протягом двох тижнів, і за необхідності продовжать перебування в державі. Вже завтра вони відбудуть до Львівської області, де вивчатимуть ситуацію в епіцентрі спалаху. Після вивчення ситуації будуть надані рекомендації Міністерству охорони здоров'я. У складі делегації - медичні експерти з Данії, Швеції, Росії, Великої Британії, Німеччини, які є фахівцями з епідеміології, вірусології, інтенсивної терапії, інфекційних хвороб, лабораторної діагностики.