ua en ru

У Кіровоградський обл. припинена діяльність ОЗГ з виготовлення контрафактних лазерних дисків.

Слідчим відділом УБОЗ УМВС України в Кіровоградській області завершено розслідування та направлено до суду кримінальну справу, порушену стосовно трьох учасників організованого злочинного угрупування, які виготовляли та розповсюджували контрафактні лазерні диски. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Фігурантам висунуто обвинувачення за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.2 ст.203-1 (незаконний обіг дисків для лазерних систем зчитування, матриць, обладнання та сировини для їх виробництва), ч.3 ст.301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів), ч.2 ст.216 (незаконне виготовлення, підроблення контрольних марок акцизного збору чи контрольних марок), ч.3 ст.176 (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України.

Як встановили оперативники УБОЗ, зловмисники протягом 2008-2009 рр. займались незаконним виробництвом, реалізацією та переміщенням лазерних дисків, у тому числі і порнографічного характеру. Також, за даними правоохоронців, учасники ОЗГ для прикриття злочинної діяльності використовували корумповані зв'язки.

Під час обшуків у них було виявлено та вилучено понад 30 тис. незаконно виготовлених дисків для лазерних систем зчитування, обладнання та сировину, необхідну для їх виробництва. Всього зловмисниками було виготовлено понад 31 тис. контрафактних дисків на суму 1 млн 305 тис. грн. Крім того, слідчі виявили порушення авторських і суміжних прав на суму понад 120 тис. грн.