ua en ru

В Хмельницькій обл. направлено до суду справу проти учасників ОЗУ, обвинувачуваних в скоєнні розбійних нападів.

В Хмельницькій області направлено до суду справу проти учасників організованого злочинного угрупування, обвинувачуваних в скоєнні розбійних нападів. Про це повідомляє прес-служба Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України. Справу було порушено слідчим управлінням УМВС області за ст.257 (бандитизм), ч.4 ст.187 (розбій), ч.3 ст.289 (насильницьке заволодіння транспортним засобом) та ч.5 ст.185 (крадіжка) КК України. Учасники злочинної групи протягом 2004-2009 рр. скоювали із застосуванням вогнепальної зброї тяжкі та особливо тяжкі резонансні злочини.

Працівники ГУБОЗ МВС України спільно з працівниками УБОЗ Хмельницької області під час оперативно-розшукових заходів у Хмельницькій, Рівненській, Волинській та Львівській областях затримали 5 учасників небезпечного бандитського угруповання з міжрегіональними зв'язками. У результаті проведення численних обшуків за місцями роботи та проживання затриманих вилучено пістолет "ТТ", два пістолети іноземного виробництва, мисливську рушницю, кількасот набоїв до різної зброї, у тому числі кулеметну стрічку з набоями 7,62 мм, вибуховий пакет, штик-ніж до автомата "Калашникова", біти, міношукач, радіостанції, електрошокер, витискач скла, "фомки", бінокль, підзорну трубу, чорні шапки з прорізями для очей, комплекти камуфляжного одягу та однотипних спортивних костюмів.

Заарештовані учасники групи, серед яких колишній працівник міліції, обґрунтовано обвинувачуються у скоєнні низки розбійних нападів з метою заволодіння майном та грошовими коштами керівників комерційних структур та громадян.

Наразі 5 учасників банди заарештовані, один з підозрюваних перебуває під підпискою про невиїзд, двоє розшукуються. Слідством доведено причетність обвинувачених до скоєння 15 тяжких злочинів на території п'яти областей України.