ua en ru

В Черкаській обл. викрите ОЗУ, яке займалось викраденням людей.

В результаті проведення міжрегіональної спецоперації оперативною групою у складі працівників Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України та УБОЗ ГУМВС в Черкаській обл. викрито злочинне угрупування, яке займалось викраденням людей, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Зокрема, на початку цього місяця до органів внутрішніх справ звернувся один із бізнесменів столиці й повідомив, що на його мобільний телефон надійшло повідомлення про те, що його брата, який мешкає в Черкасах, викрадено. Зловмисники вимагали, аби бізнесмен наступного дня приїхав до Черкас для того, щоб отримати наступні вказівки та ні в якому разі не звертався до міліції, якщо він хоче, щоб брат залишився живим.

Чоловік поїхав до обласного центру та у поштовій скриньці за місцем мешкання своєї тещі знайшов лист, в якому зловмисники вимагали упродовж 10 днів зібрати та передати їм 1 млн дол. З моменту отримання цієї інформації працівниками міліції було проведено низку оперативних заходів. У результаті було з'ясовано, що викраденому чоловікові напередодні зателефонували невідомі й запропонували зустрітися начебто у справі. Коли той приїхав на місце зустрічі, його силоміць заштовхали до іншої машини та напоїли горілкою з клофеліном, після чого він втратив свідомість. Спочатку заручника утримували на території дачного масиву поблизу Черкас, а потім перевезли до одного із сіл Одеської обл., де він перебував до звільнення.

В результаті злагодженої роботи працівників підрозділів боротьби з організованою злочинністю усіх учасників злочинного угрупування затримано. Група складалася із семи чоловік. Заручника звільнено, наразі він перебуває у лікарні.