ua en ru

Аукціон із залучення інвесторів до будівництва аеровокзалу аеропорту "Львів" виграла американська компанія IMTC-MEI L.L.C.

В аукціоні із залучення інвесторів до будівництва нового аеровокзалу державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Львів" перемогла компанія IMTC-MEI L.L.C. (США), передає кореспондент РБК-Україна. Аукціон відбувся сьогодні у Міністерстві транспорту та зв'язку України. Торги в аукціоні із залучення інвесторів зупинилися на позначці 4,9 млн грн, передає кореспондент РБК-Україна. Торги стартували з 1 млн грн, крок торгів - 100 тис. грн.

Механізм залучення інвесторів, істотні умови проведення аукціону та інвестиційного договору визначені у додатку до постанови Кабінету міністрів від 22 липня 2009 р. №763.

Участь в аукціоні брала також компанія лідер консорціуму фірм - компанія "АБМ Всхуд товариство з обмеженою відповідальністю" (Польща).

Обидва претенденти вчасно подали необхідні документи на участь в аукціоні та сплатили гарантійний внесок у розмірі 100 тис. грн. Заступник міністра транспорту та зв'язку України - голова Державіаадміністрації та голова аукціонної комісії Олександр Давидов заявляв ще у жовтні, коли визначилися дві компанії-учасниці аукціону, що подібна процедура залучення інвестора до розбудови аеропорту реалізується в Україні вперше. "Ми ще раз наголошуємо на важливості для нас цього проекту, особливо у контексті чемпіонату Євро-2012", - цитує О.Давидова прес-служба Мінтрансзв'язку.

Складові проекту, що пропонується до інвестування: будівництво аеровокзалу, будівництво відкритого та чотирьохповерхового паркінгів, облаштування привокзальної площі з об'єктами транспортної та інженерної інфраструктури. Відповідно до інформації, розміщеної на офіційному сайті міжнародного аеропорту "Львів", капіталовкладення у термінал і привокзальну площу складуть 105 млн євро, в інфраструктуру - 8,6 млн євро (за певних умов - не за рахунок інвестора). Відповідно до графіку, у 2009 р. планується вкласти 11,87 млн євро, в 2010 р. - 77,81 млн євро, в 2011 р. - 15,83 млн євро. Курс для розрахунку вартості інвестицій - 10,5 грн/євро.

Початок будівництва, згідно з оприлюдненою інформацією аеропорту, було заплановано на вересень 2009 р. Введення в експлуатацію - серпень 2011 р. - січень 2012 р. Початок експлуатації терміналу (генерації доходів) - січень 2012 р.

Термін окупності (РВ), відповідно до розрахунків, оприлюднених аеропортом "Львів", складе 6,5 років. Термін інвестиційного періоду - 15 років. Чиста поточна вартість (NVP) складе 172,2 млн євро. Внутрішня норма прибутку (IRR) - 17,0%.

Міжнародний аеропорт "Львів" раніше також оприлюднив основні характеристики об'єкту: термінал категорії "С", відповідає нормам IATA. Пропускна спроможність пікова: в обидві сторони - 1 000 пас./годину, в одну сторону - 700 пас./годину. Земельна ділянка терміналу - 3,23 га. Привокзальна площа, транспортна розв'язка та благоустрій - 3,5 га. Площа будівлі терміналу - 39 тис. кв. м, в т.ч. 1 тис. кв. м - комерційні площі (торгівля та фуд-корти) 750 кв. м - офіси авіакомпаній.