ua en ru

В зоні АТО встановлено рекорд за кількістю обстрілу з боку бойовиків, - радник Порошенка

В зоні АТО встановлено рекорд за кількістю обстрілу з боку бойовиків, - радник Порошенка Джерело фото:nikvesti.com

В зоні антитерористичної операції за минулу добу встановлено рекорд за кількістю обстрілу з боку бойовиків. Про це повідомив радник Президента України та помічник міністра оборони Юрій Бірюков у своєму Facebook.

"За добу більше 100 артобстрілів, абсолютний рекорд, мати його. Такого товстого звіту за добу я ще ні разу не бачив. У них почалося весняне загострення?", - повідомив Бірюков.

Водночас, за даними прес-центру АТО, за вчора бандформування 129 разів обстріляли позиції українських військових. Зокрема, починаючи з 18:00 і до сьогоднішнього ранку, незаконні збройні формування (НЗФ) відкривали вогонь 44 рази. З 19:00 найбільше загострення спостерігалося на луганському напрямку - по населених пунктах Кряківка, Верхня Вільхова, Трьохізбенка, Кримське та Станиця Луганська бойовики завдали 13 ударів по РСЗВ "Град".

"При цьому бандформування не припинили обстрілювати позиції наших сил поблизу донецького аеропорту. Під обстріл "Град" потрапили населені пункти Тоненьке, Красногорівка, Богданівка і Піски. Вогню зі ствольної артилерії і гранатометів о 2:30 ночі зазнав також новий термінал аеропорту", - сказано в повідомленні штабу.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, бойовики з 6:00 по 18:00 14 січня 85 раз обстріляли позиції сил АТО на Донбасі.