ua en ru

В Житомирській обл. 11-річний хлопчик випадково застрелив 8-річного товариша

В Житомирській обл. у с. Нивна 11-річний хлопчик випадково застрелив 8-річного товариша. Діти гралися на подвір'ї, один з них пішов до хати, виніс звідти рушницю, вистрілив і потрапив іншому у спину. Хлопчик помер у лікарні під час операції.

В Житомирській обл. у с. Нивна 11-річний хлопчик випадково застрелив 8-річного товариша. Про це повідомляє "5 канал".

Діти гралися на подвір'ї, один з них пішов до хати, виніс звідти рушницю, вистрілив і потрапив іншому у спину. Хлопчик помер у лікарні під час операції.

За інформацією ВЗГ УМВС України в Житомирській області, лікарям не вдалося врятувати життя хлопчика, який був доставлений до центральної районної лікарні (ЦРЛ) з вогнепальним пораненням грудної клітини. Міліція в рамках кримінального провадження розпочала з'ясування всіх причин і обставин, що призвели до трагедії.

Зазначимо, увечері 17 жовтня до Романівського райвідділу міліції із ЦРЛ надійшло повідомлення про те, що до реанімаційного відділення був госпіталізований 8-річний житель одного із сіл району з вогнепальним пораненням. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Міліціонери з'ясували, що тілесні ушкодження із гладкоствольної рушниці дитина отримала під час гри зі своїм 11-річним товаришем. Разом із тим встановлено, що постріл був зроблений із зареєстрованої гладкоствольної рушниці, що належала господарю домоволодіння.

Поранення виявилися несумісними з життям хлопчика. Під час операції він помер.

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня правова кваліфікація - ч.1 ст.119 ("Вбивство з необережності") Кримінального кодексу України. У ході розслідування правоохоронці з'ясовують причини та обставини, які призвели до трагедії.

"Міліція наполегливо нагадує громадянам, які є власниками вогнепальної зброї, про неухильне дотримання правил поводження з нею, - зазначив в.о. начальника УМВС Житомирської обл. Микола Будзинський. - Слідкуйте за тим, щоб мисливська рушниця зберігалася належним чином, у закритому сейфі, і не була доступна для інших членів вашої сім'ї, тим більше, не опинилася раптом у дитячих руках".

Нагадаємо, у травні ц.р. у Бахчисараї сина голови Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва - Хайсера - затримали за підозрою у вбивстві. Повідомлялося, що Хайсер Джемілєв чистив мисливську рушницю і вистрілив. Куля потрапила в чоловіка, який працював у саду. Загиблим виявився далекий родич заступника глави Меджлісу Ахтема Чийгоза - Февзі Едемов, який працював охоронцем у будинку Джемілєва. У нього залишилися дружина і дитина. Сам Хайсер Джемілєв дружив із загиблим.