ua en ru

У Запорізькій області заарештовано терорист з ДНР

Прокуратура Запорізької області повідомила про підозру в участі в терористичній організації (ч.1 ст.258-3 КК України) 42-річному жителю м. Єнакієве Донецької області. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Запорізької області.

На період досудового розслідування йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Так, встановлено, що вказана особа, будучи членом терористичної організації "Донецька народна республіка", перебуваючи в м. Бердянську, через мережу інформаторів збирала дані про місця дислокації, чисельність та озброєння Збройних сил України в зоні антитерористичної операції", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування проводить слідчий відділ управління Служби безпеки України в Запорізькій області. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Запорізької області.

Нагадаємо, Кримінальний кодекс України за вчинення такого злочину передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.

Як повідомили вчора в СБУ, поблизу населеного пункту Волноваха Донецької області контррозвідка спецслужби затримала трьох озброєних розвідників так званої громадської організації "Оплот".

Днем раніше стало відомо, що військова контррозвідка СБУ затримала трьох зловмисників, мешканців Красноармійська Донецької області, які за завданням своїх кураторів з "ДНР" намагалися створити у Красноармійську підпільну терористичну організацію.