ua en ru

У Запорізькій обл. затримано членів ОЗУ, які використовували людей в якості рабів

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС України в Запорізькій області викрили членів організованого злочинного угрупування, учасники якої використовували людей в якості рабів. До складу ОЗУ входило п'ятеро осіб, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Встановлено, що зловмисники в період 2009-2010 рр. на залізничному вокзалі м. Мелітополь пропонували роботу тим, хто в цьому мав потребу. Учасники злочинної групи шляхом обману вербували потенційних робітників для робіт, пов'язаних з вирощуванням овочів на фермерських угіддях Мелітопольського району.

Як з'ясували оперативники, в подальшому завербованих позбавляли волі та шляхом фізичного насильства експлуатували потерпілих на земельних ділянках загальною площею 8 га, що зареєстровані на одного з учасників злочинної групи.

При проведенні оперативно-розшукових заходів працівники УБОЗ виявили та звільнили від примусового трудового рабства 10 потерпілих.

За даним фактом слідчим відділом УБОЗ ГУ МВС порушено кримінальну справу за ч.2 ст.146 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до 12 років позбавлення волі.