ua en ru

У Запорізькій обл. силовики ліквідували найбільший канал постачання зброї з зони АТО, - Лисенко

У Запорізькій обл. силовики ліквідували найбільший канал постачання зброї з зони АТО, - Лисенко ДДжерело фото:argumentua.com
У Запорізькій області співробітники УБОЗ МВС України ліквідували найбільший канал постачання зброї з зони антитерористичної операції (АТО).

У Запорізькій області співробітники УБОЗ МВС України ліквідували найбільший канал постачання зброї з зони антитерористичної операції (АТО). Про це в ході брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю у Запоріжжі ліквідували найбільший на сьогоднішній день канал постачання зброї з зони АТО. Учасники організованого злочинного угруповання з транснаціональними та регіональними зв'язками з березня по листопад налагодили канал постачання зброї і боєприпасів із зони АТО, які у подальшому збували в Запорізькій, Одеській, Херсонській, Харківській, Дніпропетровській і Київській областях, а також в країни ближнього зарубіжжя", - заявив Лисенко.

За його словами, до складу ОЗГ входило 10 осіб із Запорізької, Київської і Одесою областей.

"Вилучено цілий арсенал зброї: 5 гранатометів, 4 кулемети Дегтярьова, 5 АК, ПП СЗ-26, 15 гвинтівок Мосіна, обріз мисливської рушниці, пістолети " Глок, Беретта, Маузер і ще 9 різних систем, 124 гранати", - повідомив спікер РНБО.

Нагадаємо, в м. Дніпропетровську в результаті необережного поводження з гранатою загинули дві людини, ще один отримав поранення.