ua en ru

У Запорізькій обл. передано до суду справу ОЗУ, заволоділа 50 млн грн громадянина Австрії

Прокуратура Запорізької області направила до суду кримінальне провадження стосовно членів організованого злочинного угруповання (ОЗУ), які заволоділи грошовими коштами громадянина Австрії на суму 50 млн грн.

Прокуратура Запорізької області направила до суду кримінальне провадження стосовно членів організованого злочинного угруповання (ОЗУ), які заволоділи грошовими коштами громадянина Австрії на суму 50 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

В ОЗУ входили громадянин Швейцарії, а також 2 громадянина України. Стосовно зловмисників відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) та ч.3 ст.209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

"Прокуратура Запорізької області затвердила обвинувальний акт і направила до суду кримінальне провадження за підозрою громадянина Швейцарії та двох громадян нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Зловмисники протягом 2011-2012 рр шахрайським шляхом, як наголошується, заволоділи коштами громадянина Австрії на суму понад 50 млн грн. Частина з цих коштів члени злочинного угруповання легалізували - придбали рухоме і нерухоме майно.