ua en ru

У Запоріжжі депутати міськради допустили на сесію активістів, які потребують знесення радянських пам'ятників

У Запоріжжі депутати міськради допустили на сесію активістів, які потребують знесення радянських пам'ятників Джерело фото: Twitter / Hromadske TV
У Запоріжжі депутати міської ради впустили в сесійний зал мітингувальників, які вимагають знесення пам'ятників радянським лідерам.

У Запоріжжі депутати міської ради впустили в сесійний зал мітингувальників, які вимагають знесення пам'ятників радянським лідерам. Про це РБК-Україна розповів запорізький журналіст Андрій Рибальченко.

"На сесію прийшов Ляшко і ще 5 нардепів. Після цього депутати проголосували за допуск на сесію всіх мітингувальників. Поки що ПП не відбувалися. Депутати голосують з питань порядку денного, однак до найбільш резонансних ще не дійшли", - заявив журналіст.

Як повідомлялося раніше, мер Запоріжжя Олександр Сін заявив, що бойовики готують силове захоплення влади в місті. При цьому міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не підтвердив таку інформацію.

Нагадаємо, у Запоріжжі 7 листопада 2014 р. на площі Свободи кілька сотень активістів безуспішно намагалися знести пам'ятник Дзержинському, що призвело до сутичок з міліцією.

У зв'язку з цим, 12 листопада в Запоріжжі комісія з топоніміки при міській раді проголосувала за демонтаж пам'ятника Феліксу Дзержинському.

У Запоріжжі депутати міськради допустили на сесію активістів, які потребують знесення радянських пам'ятників

(Джерело фото: Twitter / Hromadske TV)