ua en ru

В законі про особливий статус частини Донбасу буде прописана можливість фінансування цих територій Києвом та Москвою, - радник Президента України

В законі про особливий статус деяких районів Донецької та Луганської області буде прописана можливість добровільного фінансування цих територій як Україною так і Росією.

В законі про особливий статус деяких районів Донецької та Луганської області буде прописана можливість добровільного фінансування цих територій як Україною так і Росією. Про це сьогодні журналістам заявив радник Президента України Юрій Луценко, передає кореспондент РБК Україна.

"В проекті закону про особливий статус, який буде внесений в парламент наступного тижня, передбачається особливий гуманітарний статус, тобто в чергове підтвердиться гарантія використання російської мови, що вже гарантовано всіма можливими і неможливими документами. Буде гарантовано право на обрання депутатів міських та районних рад... і особливий економічний режим який, я би порівняв з вільною економічною зоною, тобто все зароблене залишається в регіоні. Також бюджет цієї зони може наповнюватися коштами Москви та Києва. Вони мають платити за все самі, якщо це особливий статус, але це кошти власно зароблені, а також надані за доброї волі Києвом та Москвою", - сказав Луценко.

На запитання про те, кому платитимуть податки ці райони, він відповів. "Це відкрите питання".