ua en ru

У Закарпатській обл. виявлено канал переправлення нелегальних мігрантів через Україну

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Закарпатській області викрили організовану злочинну групу, яка займалась незаконним переправлення нелегальних мігрантів. До складу ОЗГ входили п'ятеро осіб, а саме троє громадян України та двоє Вірменії, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Встановлено, що учасники ОЗГ організували канал незаконного переправлення нелегальних мігрантів через територію України до країн східної Європи, а саме до Словаччини та Угорщини.
Так, 17 вересня поточного року в місті Ужгород працівники УБОЗ затримали п'ятьох неповнолітніх громадян Сомалі, без жодних документів про особистість та право перебування на території України. При цьому були затримані й троє учасників ОЗГ, що займались організацією переховування та незаконним переправленням через державний кордон України вказаної групи нелегальних мігрантів. Також правоохоронці затримали жінку, яка переховувала нелегалів у своєму власному будинку та приватного таксиста, що займався їх перевезенням.
Нелегальних мігрантів передано у Чопський прикордонний загін.
За даним фактом прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу за ч.2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до семи років позбавлення волі.