ua en ru

В Ясинувату прибули близько 600 російських найманців, - ІС

В Ясинувату прибули близько 600 російських найманців, - ІС
У Ясинувату (Донецька обл.) прибуло поповнення для бойовиків в складі 600 чоловік.

У Ясинувату (Донецька обл.) прибуло поповнення для бойовиків в складі 600 чоловік. Про це повідомив керівник групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук в Facebook.

"В районі н. п. Ясинувата зафіксовано прибуття поповнення для формувань російсько-терористичних військ, що вели бої в районі н. п. Авдіївка та аеропорту в Донецьку. На даний момент поповнення становить близько 600 бойовиків - в основному, з числа найманців з Росії, озброєних легкою стрілецькою зброєю", - повідомляє Тимчук.

За його словами, зараз йде процес формування підрозділів з прибула живої сили.

"Продовжується перекидання артилерії противника на північ Луганської області. Зафіксовано прибуття в Кам'янобродський район Луганська двох дивізіонів (24 гармати) ствольної артилерії. За попередніми даними, один з дивізіонів далі буде перекинуто в район н. п. Алчевськ, другий - в район н. п. Станиця Луганська", - зазначає Тимчук.

Крім того, за минулу добу бойовики і російські війська здійснили близько 50 обстрілу позицій українських військ на Луганському, Донецькому, Дебальцевському та Первомайському напрямках, а також у районі н. п. Гранітне.

Нагадаємо, за даними РНБО, 26 листопада в Україну з РФ в'їхали 40 вантажівок з найманцями і зброєю.