ua en ru

В.Янукович: У 2012 р. Україна матиме одні з найкращих показників зростання ВВП на континенті

Президент України Віктор Янукович впевнений, що у 2012 р. Україна матиме одні з найкращих показників зростання ВВП на континенті. Про це глава держави заявив сьогодні, 19 січня, у Токіо на першому українсько-японському форумі "Інвестиційні можливості України", повідомляє прес-служба Президента України.

"Наступного року, за деякими прогнозами, Україна матиме одні з найкращих показників зростання ВВП на континенті. Влітку минулого року уряд презентував програму економічних реформ на період до 2014 р., яка стосується переважно чотирьох основних складових - забезпечення макроекономічної стабільності, підвищення соціальних стандартів, поліпшення бізнес-клімату та умов залучення інвестицій, а також модернізації інфраструктури в основних галузях промисловості. Ми активно працюємо над вдосконаленням державних механізмів поліпшення інвестиційного клімату в Україні, - заявив Президент.

Подолавши економічний спад, Україна вийшла на етап стабільного розвитку, констатував В.Янукович. Президент, зокрема, нагадав, що за підсумками 2010 р. зріст ВВП склав близько 5%, а промислового виробництва - близько 11%.

Учасникам форуму глава держави запропонував активніше співпрацювати з українськими партнерами і розпочати ділові переговори просто зараз. Він побажав учасникам заходу плідної роботи та всіляких успіхів у спільній справі розбудови торговельно-економічних відносин між Україною і Японією.