ua en ru

В.Янукович сьогодні починає офіційний візит до КНР

Президент України Віктор Янукович сьогодні починає офіційний візит до Китаю. В.Янукович впевнений в "прекрасних перспективах стратегічних відносин" між двома країнами. Про це глава української держави заявив в інтерв'ю китайським ЗМІ, яке публікує "Женьмінь жибао".
Український президент підкреслив спільний з головою КНР Ху Цзіньтао намір "значно збільшити і інтенсифікувати наші відносини". Україна, сказав він, вважає Китай своїм "дуже перспективним партнером", активне поглиблення відносин з КНР "входить в національні інтереси України". "Ми визначили це як наш національний пріоритет", - зазначив В.Янукович.
"Для нас велика честь, що Китай дає згоду будувати з Україною нові стратегічні відносини. Ми це дуже високо цінуємо", - додав він. За словами В.Януковича, досвід українсько-китайського співробітництва демонструє "величезний потенціал практично у всіх сферах співпраці". Серед найбільш перспективних напрямків він назвав створення об'єктів інфраструктури, торгівлю, інвестиції, авіацію, залізничний транспорт, енергетику, туризм, обміни у сфері культури та освіти.
"Я впевнений у тому, що завдяки цьому візиту Україна і Китай відкриють нову сторінку у відносинах між нашими країнами, між нашими народами, яка буде носити характер інтенсивного стратегічного партнерства", - заключив В.Янукович.
Нагадаємо, вчора згідно з повідомленням "5 каналу" з'явилася інформація про те, що Україна має намір просити кредит у Китаю у розмірі 2 млрд грн. На ці гроші Кабмін збирається закупити 3 тис. нових автомобілів швидкої допомоги, а також здійснити закупівлі якісної спецодягу та сучасних засобів зв'язку для машин швидкої допомоги.