ua en ru

В.Янукович закликав місцеві органи влади Криму раціональніше використовувати морське узбережжя

Президент України Віктор Янукович закликав місцеві органи влади Криму раціональніше використовувати морське узбережжя. Про це він заявив у ході наради в Криму, в якій брали участь голова Верховної Ради Володимир Литвин, перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, віце-прем'єр Борис Колесніков, генпрокурор Олександр Медведько, керівництво Радміну АРК, керівники райдержадміністрацій і міські голови Криму, передає прес-служба глави держави.

"Ми не раціонально використовуємо узбережжя Чорного моря у Криму. Над цим ми з вами повинні подумати", - сказав Президент, звертаючись до представників органів місцевої влади.

Глава держави також зауважив, що така ситуація була особливо характерною в останні два роки, коли на економічну кризу накладалася відсутність стабільної влади в країні.

За підсумками сьогоднішньої наради з питань стратегічного розвитку Криму Президент висловив готовність підписати проект відповідних доручень.

"Підготовлено проект доручень Президента. Уряд практично його узгодив. Ми не прийматимемо неузгоджених рішень", - підкреслив глава держави.

"Перед нами стоїть завдання знайти, створити такі механізми, які давали б мотивації для залучення інвестицій у регіон, створення сучасних інвестиційних проектів, плану модернізації Криму", - наголосив Президент.

В.Янукович окремо додав, що Верховна Рада України, безумовно, також має відігравати певну роль у прийнятті зазначених рішень. Зокрема, у контексті коригування (у разі необхідності) національного законодавства.

Глава держави також повідомив, що на рівні Єврокомісії досягнуто домовленості щодо прийняття пілотної програми стосовно Криму.

"Росія також готова брати участь у розвитку Криму, вкладенні інвестицій", - підкреслив Президент. Він відзначив, що таку готовність висловили і президенти інших країн СНД, які брали участь у нещодавньому неформальному саміті глав держав-учасниць СНД.

Водночас Глава держави зауважив, що не можна виривати Крим з контексту розвитку всієї України. Натомість програма розвитку АРК має гармонійно вписуватися у програму розвитку всієї держави.