ua en ru

В.Янукович доручив Мінтрансзв'язку врахувати інтереси "Укртрансконтейнеру" у вирішенні конфлікту в Іллічевському МТП

Президент Віктор Янукович доручив Мінтрансзв'язку врахувати інтереси "Укртрансконтейнеру" у вирішенні конфлікту в Іллічевському МТП, пише "Комерсант-Україна".

Як повідомила заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова, таке доручення було зроблене у зв'язку з тим, що один з пунктів програми економічних реформ України до 2014 р. має на увазі захист інтересів інвесторів від неправомірного розриву договорів. "Коли сторони підписували договір в Іллічевському порту, вони розуміли, що необхідно буде виконувати його пункти", - заявила І.Акімова.

Глава Мінтрансзв'язку Костянтин Єфименко повідомив, що наступного тижня має намір зустрітися з представниками "Укртрансконтейнеру", щоб обговорити можливість мирного врегулювання конфлікту в порту.

Нагадаємо, "Укртранськонтейнер" звернувся до Європейського суду з прав людини у зв'язку з тим, що договір про спільну діяльність з портом був розірваний останнім в односторонньому порядку. Позивач вимагає відновлення договору і виплати компенсації у розмірі 1,4 млрд дол.