ua en ru

В.Янукович підписав указ про забезпечення доступу до публічної інформації в усіх створених ним допоміжних органах

Президент України Віктор Янукович підписав указ щодо забезпечення доступу до публічної інформації в усіх допоміжних органах, створених ним. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомила представник Президента України у Конституційному Суді України Олена Лукаш, передає кореспондент РБК-Україна.
"Вам відомо, що з цією метою в складі адміністрації Президента створено Головне управління забезпечення доступу до публічної інформації, очолює яке Денис Іванеско. Головне управління, відповідно до покладених Президентом на нього завдань, буде розглядати, обробляти і вести облік запитів на інформацію, а також надавати відповіді на запити, які надходять до Президента України, або до Адміністрації Президента України, буде готувати інформаційно-аналітичні матеріали з актуальних питань щодо забезпечення доступу до публічної інформації для розгляду Президентом України і главою адміністрації Президента України, буде здійснювати моніторинг та системний аналіз стану виконання органами виконавчої влади, іншими юридичними особами завдань, визначених в актах Президента, в тому числі і в попередньому указі", - відзначила О.Лукаш.
Також, за її словами, Президент своїм указом зобов'язав Державне управління справами, апарат Ради Національної безпеки і оборони України, представництво Президента України в АРК, Державний фонд сприяння місцевому самоврядуванню України, Комітет з Національної премії України ім. Т.Шевченка, комітет Державної премії України в галузі науки і техніки, Комітет з державної премії України в галузі архітектури, Координаційний центр введення економічних реформ, Національну тристоронню соціально-економічну раду, національну службу посередництва і примирення, Національний інститут стратегічних досліджень, Національну академію державного управління при Президентові України вжити заходів щодо безумовного виконання закону України про доступ до публічної інформації.
"Таким чином видання главою держави вищезазначених указів забезпечить необхідне виконання органами виконавчої влади вимог щодо права громадян на доступ до публічної інформації. Президент... визначає персональну відповідальність керівників за створення працюючих механізмів, які б зробили неможливими будь-яке порушення прав громадян щодо доступу до публічної інформації", - відзначила представник Президента в КСУ.