ua en ru

В.Янукович підписав урядовий закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві

Президент України Віктор Янукович підписав урядовий закон Про регулювання містобудівної діяльності" з пропозиціями Президента України від 03.02.2011 р., повідомляє прес-служба глави держави.

Нагадаємо, 17 лютого 2011 р. Верховна Рада України ухвалила в цілому урядовий проект закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" з пропозиціями Президента України від 03.02.2011 р. Відповідні зміни до законопроекту (№ 7418 від 02.12.2010 р.), ініційованого Кабінетом міністрів України, підтримали 269 народних депутатів.

Зокрема, статтю 21 (Громадські слухання щодо урахування громадських інтересів) викладено у редакції, згідно з якою громадському слуханню підлягають розроблені в установленому порядку проекти містобудівної документації на місцевому рівні: генеральні плани населених пунктів, плани зонування територій, детальні плани територій.

Затвердження на місцевому рівні містобудівної документації, зазначеної у частині першій цієї статті, без проведення громадських слухань щодо проектів такої документації забороняється.

При вирішенні відповідно до закону "Про відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності" питань відчуження для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, громадські слухання не проводяться.