ua en ru

В.Янукович звернув увагу О.Медведька на ситуацію із захистом прав людини та питання свободи слова

Президент України Віктор Янукович провів зустріч із генеральним прокурором України Олександром Медведьком та його першим заступником Віктором Пшонкою. Під час зустрічі В.Янукович звернув особливу увагу на ситуацію із захистом прав людини та питання свободи слова в Україні, які, на його думку, "зараз стоять дуже серйозно". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Нам треба проаналізувати ці питання і розглянути їх на Координаційній раді за участю Президента", - запропонував В.Янукович. О.Медведько погодився з Президентом, що питання свободи слова в Україні сьогодні дуже актуальне. Він повідомив, що Генеральна прокуратура вже проаналізувала ситуацію із захистом свободи слова в останні роки і найближчим часом оприлюднить цю інформацію.

Президент також зауважив, що нині готується ціла низка законів, які стосуються боротьби з корупцією, і запропонував ГПУ взяти участь у цьому процесі. "Я хотів би, щоб ви взяли участь у їхній підготовці, і ми обов'язково б врахували у цих законах вашу точку зору, вашу думку, як підходити до викорінення корупції в нашій країні", - сказав Президент. Глава держави зазначив, що довідкові матеріали, з якими він ознайомився, свідчать про те, що розкриття злочинів, пов'язаних із корупцією, "дещо покращилося, та не настільки, як цього бажає суспільство".

На зустрічі О.Медведько поінформував главу держави про ситуацію з виконанням указу Президента про боротьбу із бідністю. За його словами, зусилля правоохоронних органів, передусім, спрямовані на виявлення порушень бюджетного законодавства, пов'язаних із Держрезервом і Аграрним фондом. "Ми спільно з Головним контрольно-ревізійним управлінням проводимо перевірки. У сфері матеріального резерву, де збитки сягають 1 млрд 200 млн грн, вже порушено низку кримінальних справ. Що стосується Аграрного фонду, то тут, за результатами проведених перевірок, фактично виявлено розкрадання зерна на суму близько 150 млн грн", - повідомив він.

В.Янукович наголосив, що посилення такої роботи дасть можливість наводити порядок у всіх державних органах, міністерствах, місцевих адміністраціях тощо.