ua en ru

ВР має намір відхилити проект постанови про держрегулювання цін на продукти харчування першої необхідності

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований проект постанови "Про відхилення проекту постанови Верховної Ради України "Про заходи щодо стримування темпів зростання цін на продукти харчування першої необхідності".

Ініціатором даного проекту (№7076/П від 17.11.2010 р.) виступив народний депутат від фракції Юрій Воропаєв. Ним пропонується відхилити проект постанови про заходи щодо стримування темпів зростання цін на продукти харчування першої необхідності (реєстр. № 7076 від 01.09.2010 р.), поданий народним депутатом України від фракції БЮТ-Батьківщина Ольгою Боднар, що передбачав стримування темпів зростання цін на продукти харчування першої необхідності в період фінансово-економічної кризи та захист населення від зубожіння.

Проектом постанови передбачено доручити Кабінету міністрів України розробити і запровадити у місячний строк порядок державного регулювання цін на продукти харчування першої необхідності, а також забезпечити постійний моніторинг цін на продукти харчування першої необхідності, оперативний аналіз цінової ситуації на споживчому ринку та внесення відповідних змін до переліку товарів, на які поширюється державне регулювання цін.