ua en ru

У Раде створено міжфракційне об'єднання "За мир і стабільність"

Сьогодні у Верховній Раді за ініціативою 15 народних депутатів України від різних фракцій було створено міжфракційне об'єднання "За мир і стабільність". Про це заявив голова нового об'єднання Віталій Грушевський.

"На превеликий жаль ситуація в країні стає все гіршою. Те, що раніше ми не могли собі уявити навіть у кошмарному сні, стало суворою реальністю: стрімка мілітаризація настроїв українського суспільства схоже вже перейшла свій Рубікон", - прокоментував він створення об'єднання.

За словами нардепа, люди на вулицях говорять тільки про війну. "Коли раніше хтось бажав "миру над головою" - все це здавалося сірим і банальним, зате сьогодні саме світ над головами українців є єдиною і головною цінністю", - підкреслив він.

"Саме добре розуміючи можливі наслідки, ми з колегами прийняли рішення створити це об'єднання. Воно відкрите для всіх депутатів. Головна мета одна: як можна швидше повернути мир і спокій в житла громадян України. Сісти негайно за переговори всім тим, хто ще може і уповноважений їх вести, прибрати напругу між людьми. Ось це зараз головне, все інше вже просто не має сенсу", - підсумував Грушевський.