ua en ru

У ВР на посаду омбудсмена внесена тільки кандидатура Лутковської

В Верховною Раду України внесена лише одна кандидатура на посаду уповноваженого ВР з правлюдини. Про це повідомляє прес-служба ВР.

"27 березня 2012 р в ВР надійшла пропозиція від 261народного депутата України щодо висунення кандидатури Лутковської Валерії Володимирівни на посаду уповноваженого Верховної Ради України з прав людини", - йдеться в повідомленні прес-служби
Питання обрання омбудсмена повинні розглянути у ВР 24 квітня 2012 р.

Нагадаємо, 15 березня 2012 р. Рада не змогла обрати уповноваженого з прав людини між кандидатурою Валерії Лутковської та Євгена Захарова.

Відповідно до статті 6 закону України "Про Уповноваженого Верховної Ради України з правлюдини" у двадцятиденний строк з наступного дня після оголошення результатів голосування, а саме - з 16 березня по 4 квітня поточного року включно, знову проводилося висунення кандидатур для призначення на посаду уповноваженого.

Також варто відзначити, що Євген Захаров відмовився повторно балотуватися на пост омбудсмена. Крім того, опозиція, за його словами, вже збирає підписи за іншу кандидатуру - Катерини Левченко, керівника міжнародного жіночого центру "Ла Страда - Україна".