ua en ru

У Волгограді кількість загиблих в результаті терактів зросла до 34 осіб

Число загиблих в терактах у Волгограді зросла до 34 осіб, про це повідомила міністр охорони здоров'я РФ Вероніка Скворцова, передає телеканал "Росія 24".

Число загиблих в терактах у Волгограді зросла до 34 осіб, про це повідомила міністр охорони здоров'я РФ Вероніка Скворцова, передає телеканал "Росія 24".

За її словами, всього госпіталізовано 70 осіб, з них у Волгограді в лікарнях залишаються 49 пацієнтів.

Нагадаємо, сьогодні станом на 04:00 число загиблих склало 33 особи. У МНС також зазначили, що упізнання тіл загиблих проведено. Сьогодні почнеться видача тіл родичам.

Зазначимо, у Волгограді за останні два дні сталися два теракти.

Вчора, 30 грудня 2013 р. в районі зупинки "Качинський ринок" в тролейбусі, що прямував в центр міста, стався вибух невстановленого пристрою, в результаті якого, за повідомленнями управління МНС по Волгоградській області, загинуло 15 осіб. Також, 29 грудня близько 11:00 на залізничному вокзалі у Волгограді прогримів вибух. В результаті загинули 18 людей, у тому числі співробітник поліції, понад 30 потерпілих госпіталізовано, серед них одна дитина 2004 року народження.

Слідчі органи Слідчого комітету Росії порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтями 205 і 222 КК РФ (теракт і незаконний оборот зброї).

За наявною інформацією, вибух здійснила терористка-смертниця, яка при підході до рамки металошукача побачила біля нього співробітника поліції, занервувала і привела в дію вибуховий пристрій з вражаючими елементами. Попередня потужність вибухового пристрою не менше 10 кілограмів у тротиловому еквіваленті.

У числі постраждалих в обох теракти близько 70 осіб.