ua en ru

В.Волга готовий піти з уряду, якщо пенсійна реформа не буде відповідати його переконанням

Голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України Василь Волга заявив, що готовий піти з уряду, якщо пенсійна реформа буде суперечити його переконанням. Про це він говорив в ефірі радіо "Свобода".
"Те, як зараз відбувається пенсійна реформа, я багато з чим не погоджуюся. І я сподіваюся, що мені вдасться переконати і уряд, і Президента (Президента України Віктора Януковича), в тому, що деякі речі потрібно змінювати. Я вам скажу абсолютно відверто, якщо пенсійна реформа буде проведена таким способом, який не відповідатиме моїм переконанням, я піду з уряду", - зазначив В.Волга.
За його словами, "у мене з Сергієм Леонідовичем (віце-прем'єром, міністром соціальної політики Сергієм Тігіпко) є розбіжності з кількох моментів. Наприклад, де будуть розміщуватися кошти другого накопичувального рівня? Якщо ці кошти розміщувати в конкретних корпораціях, то я проти. Якщо ці кошти пропонується розміщувати в державних цінних паперах, і вони будуть спрямовані на побудову транспортної інфраструктури України, я - за. Навколо цього зараз ведеться дискусія. Я думаю, мені вдасться переконати і Президента, переконати і прем'єра (прем'єр-міністра Миколи Азарова) , і буде прийнята моя точка зору, а не С.Тігіпка", - прогнозує В.Волга.
Він підкреслив, що відстоює позицію проведення пенсійної реформи за рахунок корпорацій, а не людей і повідомив також, що вже півроку працює "над підготовкою та запуском державної страхової компанії".
"Всі документи підготовлені, вже з прем'єр-міністром погодили основні напрямки роботи державної страхової компанії. На даний момент йде робота з державними банками, які повинні дати статутний капітал, необхідний для того, щоб це була серйозна страхова компанія. І якщо все складеться дуже добре , то я сподіваюся, в цьому році буде запущена державна страхова компанія. І тільки від її роботи до державного бюджету надходитиме до трьох млрд грн", - повідомив В.Волга.
Крім того, за його словами, "протягом найближчого місяця у Верховну Раду (ВР) буде внесений Президентом України проект закону "Про національні регулятори".