ua en ru

У військовому параді в Севастополі 9 травня візьмуть участь 70 літаків ВПС Росії, - Шойгу

У військовому параді в Севастополі 9 травня 2014 р. візьмуть участь 70 літаків Військово-повітряних сил Росії, присвячених 70-ту річницю визволення Криму від німецько-фашистських військ.

У військовому параді в Севастополі 9 травня 2014 р. візьмуть участь 70 літаків Військово-повітряних сил Росії, присвячених 70-ту річницю визволення Криму від німецько-фашистських військ, повідомив сьогодні у ході селекторної наради міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу.

"Ви знаєте, що в цьому році Крим і Севастополь відзначають 70-ту річницю визволення від німецько-фашистських загарбників. У зв'язку з цим Міністерством оборони підготовлена насичена святкова програма. Так, у Севастополі та Керчі пройдуть військові паради. Крім того, у Севастополі відбудеться парад кораблів Чорноморського флоту і демонстраційний проліт 70 літаків Військово-повітряних сил", - сказав Шойгу.

Міністр оборони особливо відзначив, що святкування Дня Перемоги має продемонструвати всьому світові, що "традиції доблесті, мужності, вірності ратного боргу тривають і примножуються солдатами і офіцерами Збройних сил РФ".

"Перемога над нацизмом була завойована ціною величезних жертв і важких випробувань. І ми не повинні дозволити нікому піддати забуттю і політичним маніпуляціям внесок нашого народу у порятунок світу від загрози фашистського поневолення", - заявив міністр оборони, виступаючи перед керівним складом Збройних сил Росії. Він також нагадав, що урочисті заходи, присвячені Дню Перемоги, пройдуть у багатьох містах Росії, а також в інших країнах. "Найважливішим з них стане військовий парад в Москві. Його підготовка фактично завершена - завтра відбудеться генеральна репетиція", - сказав Шойгу.