ua en ru

У Вінницькій обл. затримано громадянина Молдови за контрабанду до РФ медпрепаратів на 1 млн грн

У Вінницькій області Служба безпеки України затримала іноземця-контрабандиста з майже 400 тисячами таблеток сильнодіючих медичних препаратів.

У Вінницькій області Служба безпеки України затримала іноземця-контрабандиста з майже 400 тисячами таблеток сильнодіючих медичних препаратів. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Іноземець намагався контрабандно перемістити через митний кордон України велику партію лікарських засобів, що містять сильнодіючі речовини, зокрема мав намір переправити ці препарати в Російську Федерацію транзитом через територію України.

У міжнародному пункті пропуску "Дністер" Вінницької області під час митного контролю контрабандний вантаж був виявлений і вилучений співробітниками СБУ.

"Громадянин Молдови розподілив таблетки і ампули лікарських препаратів на партії і сховав їх у порожнинах кузова автомобіля, найбільше було заховано в бічних дверях автомобіля. У затриманого вилучено близько 400 тис. таблеток і 15 тис. ампул, що містять препарат Danabol, Nandrolon та інші сильнодіючі речовини. Загальна вартість вилучених препаратів складає більше мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

Слідчим відділом управління зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, наприкінці жовтня у Дніпропетровській обл. СБУ перекрила канал контрабанди фальсифікованих ліків.