ua en ru

У Вінницькій обл. скоєно напад на керівника виборчого штабу Віктора Жеребнюка

Невідомі особи увечері в п'ятницю, 12 жовтня 2012, в місті Бар (Вінницька область) скоїли напад на Галину Шевчук, керівника Барського районного штабу і довірену особу кандидата в народні депутати по округу №14 Віктора Жеребнюка. Про це повідомляє прес-служба кандидата в нардепи.

Шевчук поверталася додому зі Жмеринської окружної комісії. Близько 21:00 на неї напали двоє чоловіків. Спочатку вони почали погрожувати їй як довіреній особі кандидата, а потім застосували фізичну силу і завдали тяжких травм. Зараз Шевчук перебуває під медичним наглядом.

Читайте також: "Удар" направить в ЦВК скаргу на Партію регіонів за антирекламу

Виборчий штаб Жеребнюка закликає правоохоронні органи негайно розслідувати інцидент. "Я не маю сумнівів, що такий злочин скоєно з метою тиску на мене та мою команду. За останні кілька тижнів я отримую настійливі "пропозиції" з боку невідомих знятися з виборів. Спочатку пропонували гроші, потім пішли погрози. Це абсолютно марна справа, тому що я іду до кінця і кандидатуру свою знімати не збираюся за жодних обставин. Але міліція мусить негайно втрутитися, щоб захистити життя і здоров'я безвинних громадян", - заявив кандидат в депутати.

Штаб Жеребнюка висловлює занепокоєння кількістю правопорушень, пов'язаних із виборами, в окрузі №14.

Так, 6 жовтня 2012 р. порушена кримінальна справа щодо тиску та погроз на адресу іншого кандидата-самовисуванця Олексія Погодіна. Інцидент стався 2 жовтня у селі Кожухів Літинського району, і погрози надійшли з боку довірених осіб колишнього Голови Верховного Суду України, кандидата-самовисуванця Василя Онопенка.

Як заявив Погодін, йому погрожували тюремним ув'язненням, якщо він не зніме свою кандидатуру в найближчі дні.

Нагадаємо, в окрузі №14 крім Жеребнюка і Погодіна балотуються Василь Онопенко, Іван Мельничук, Юрій Гнатюк та ін. Вибори до ВР відбудуться 28 жовтня 2012 р.