ua en ru

До Верховної Ради до 15 вересня буде внесений на розгляд проект бюджету на 2012 р., - Акімова

До Верховної Ради до 15 вересня буде внесений на розгляд проект бюджету на 2012 р., розроблений урядом. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявила перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.
"Цей процес почався набагато раніше, ніж, на жаль, стало традиційним для України. Тобто, він почався дійсно в ті терміни, які передбачені по Бюджетному кодексу. Те, що це почалося зараз, а не в кінці 2011 р., я вважаю, що це дуже позитивний сигнал. Це означає, що уряд серйозно ставиться до підготовки найважливіших документів і, я сподіваюся, що, як і заплановано, до 15 вересня (зможе) внести цей документ до Верховної Ради, я сподіваюся, що терміни не будуть зірвані", - сказала Акімова.
Вона уточнила, що на останньому засіданні Кабінету міністрів порушувалося питання щодо збору інформації, необхідної для розробки проекту бюджету - бюджетні запити всіх органів влади.
"Тема знаходиться на контролі прем'єр-міністра України і, зокрема, на останньому засіданні були висловлені претензії до тих, хто до цих пір в потрібному форматі не подав до Мінфіну бюджетні запити", - додала Акімова.
Вона уточнила, що таких виявилося досить багато і в зв'язку з цим Мінфін висловлював серйозні претензії.
"Оскільки Україна пов'язана міжнародною угодою з МВФ, то обов'язково необхідно врегулювати всі питання, не тільки з прогнозуванням макропоказників, але і з прогнозом витрат і доходів з колегами з МВФ. Тема доходів була вже врегульована, за доходами був знайдений консенсус, і ми отримали підтвердження з боку МВФ", - сказала заступник глави Адміністрації Президента.
Акімова спрогнозувала, що прибуткова частина бюджету "природно, що зросте", оскільки в Україні спостерігається економічне зростання.
"У зв'язку з цим, зрозуміло, збільшується номінальна доходна та видаткова частина", - додала вона.