ua en ru

У Верховній Раді чекають на звіт мера Києва Леоніда Черновецького, - Томенко

У Верховній Раді (ВР) України чекають на звіт мера Києва Леоніда Черновецького. Про це на брифінгу заявив віце-спікер ВР Микола Томенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відповідно до закону про місцеве самоврядування, повинен бути звіт мера Києва, потім у парламенті ми повинні створити комісію з розслідування фактів того, що було зроблено в Києві ... Ми - за те, щоб вибори не відкладати. Їх потрібно провести відразу ж тоді, коли закінчаться повноваження мера Києва", - заявив Томенко.

Він підкреслив, що "після звіту треба створити тимчасову слідчу комісію (ТСК) ВР щодо того, що було створено в Києві за цей час. Якщо Генеральна прокуратура це боїться зробити, то парламент повинен розібратися в цьому питанні. Кошти виділялися, потрібно розібратися в тому , куди вони поділися".

Також Томенко заявив, що опозиція заблокує трибуну, якщо її вимоги не будуть виконані: "Опозиція буде діяти відповідно до Конституції і законодавства. Тому, як тільки ми побачимо, що в парламенті більшість не готова захищати права людей, то ми будемо приймати рішення, діяти адекватно".

Томенко нагадав, що в середу будуть розглядатися опозиційні проекти постанов. У разі невиконання вимог опозиції, робота парламенту буде заблокована. "Це наші постанови, в тому числі, що стосуються Тимошенко", - заявив Томенко. За його словами, завтра БЮТ-Батьківщина на ранковому засіданні фракції буде визначатися з блокуванням трибуни.

Нагадаємо, раніше сьогодні опозиція також наполягала, що Верховна Рада (ВР) має розглянути проект постанови про проведення виборів мера Києва як можна швидше.