ua en ru

У Венеціанській комісії виключають ухвалення змін до Конституції до 25 травня

У Венеціанській комісії виключають прийняття змін до Конституції України до 25 травня 2014 р.

У Венеціанській комісії виключають прийняття змін до Конституції України до 25 травня 2014 р. Про це сьогодні після засідання ТСК щодо змін до Конституції повідомив секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт, передає кореспондент РБК-Україна.

"Їх не можна буде прийняти до президентських виборів, їх візьмуть в кращому разі у вересні або в жовтні, але добре було б все-таки досягти консенсусу в суспільстві, для того, щоб люди, голосуючи за Президента, розуміли, що буде пов'язане з цим Президентом в майбутньому", - зазначив Маркет.

У свою чергу голова ТСК з підготовки змін до Конституції Руслан Князевич зазначив, що "рішення буде прийнято в кращому разі у вересні-жовтні".

Він також додав, що якщо разом з президентськими виборами відбудеться всеукраїнський референдум, то на ньому не будуть стояти питання, які стосуються змін до Конституції.

Крім того, Маркет зазначив, що було б добре, якщо зміни до Конституції були підписані основними кандидатами в Президенти України та лідерами партій.

"Я думаю, що у вас занадто багато кандидатів у президенти. З іншого боку, було б дуже непогано, якщо б був такий один узгоджений документ, який був би підписаний, принаймні, основними кандидатами, лідерами основних партій, я просто не знаю, чи вистачить зараз у вас на це часу. Але це непогана ідея", - сказав він.

Маркет також підкреслив, що зараз відповідний час для проведення конституційної реформи в Україні.

"Я думаю, що зараз дуже вдалий час, тому що події останніх місяців показали, що українське суспільство потребує змін, хоче їх провести і тому час для конституційних змін зручне. Я думаю, що також дуже важливо, щоб конституційні зміни відбувалися в нерозривному зв'язку з нинішньою Конституцією України і всі такі зміни повинні прийматися саме тим органом, який представляє український народ - Верховною Радою", - зазначив він.