ua en ru

У Венесуелі створюють спеціальне міністерство народного щастя

Президент Венесуели Ніколас Мадуро розпорядився створити у країні віце-міністерство у справах вищого народного щастя. Відомство відповідатиме за забезпечення всім необхідним престарілих жителів, дітей, а також безхатченків і людей з обмеженими можливостями.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро (на фото) розпорядився створити у країні віце-міністерство у справах вищого народного щастя. Відомство відповідатиме за забезпечення всім необхідним престарілих жителів, дітей, а також безхатченків і людей з обмеженими можливостями.

Очолить новий держорган екс-депутат Національної асамблеї Венесуели Рафаель Ріос, повідомляє телеканал Globovision.

Мадуро затвердив й нове державне свято - 8 грудня тепер відзначатиметься у країні як День любові і вірності колишньому главі держави Уго Чавесу.

Зазначимо, що саме 8 грудня 2012 р. Уго Чавес оголосив народу про наявність у своєму організмі злоякісних ракових клітин. Декількома місяцями раніше влада повідомляла про повне зцілення команданте, який багато років боровся з раком. Тоді ж Чавес вперше назвав Мадуро своїм наступником.

За даними минулорічного дослідження, проведеного Інститутом Землі, Венесуела була визнана найщасливішою країною в Південній Америці. Вона опинилася на 19-му місці зі 156 у списку найщасливіших держав на планеті.

Що стосується народної любові до самого Мадуро, то поточного тижня стало відомо, що лідера Венесуели "замовлено" - колумбійські найманці погодилися вбити нового команданте лише за 10 тис. дол. Злочинців затримано, поліція шукає замовника замаху.

У серпні МВС Венесуели повідомило про затримання двох громадян Колумбії, підозрюваних у підготовці замаху на Мадуро. Зазначалося, що двоє затриманих колумбійців, імовірно, входили до складу групи з 10 осіб, яка планувала вбивство Президента і глави Національної асамблеї Венесуели Дьосдадо Кабельйо.

Напередодні в жовтні Ніколас Мадуро попросив парламент країни надати йому спеціальні повноваження. Глава держави має намір отримати право видавати особливі президентські укази, що, за його словами, необхідно для активізації боротьби з корупцією.