ua en ru

У Венесуелі опозиціонери провели демонстрацію, вимагаючи правди про здоров'я Чавеса

У Венесуелі сотні студентів - прихильників опозиції влаштували демонстрацію, вимагаючи доказів того, що президент Уго Чавес живий і здатний керувати державою. Демонстранти співали пісні і несли транспаранти з написами "Скажіть нам правду!" і "Досить брехати!", передає Reuters.

У свою чергу студенти, налаштовані на користь Чавеса, планують провести марш на підтримку президента і його уряду.
Нагадаємо, нещодавно влада країни оголосила, що Чавес в даний час проходить курс хіміотерапії. На офіційне повідомлення їх підштовхнула новина від колишнього посла Панами при Організації американських держав (ОАД) Гільєрмо Кочеса. Посилаючись на джерела в уряді Венесуели, він стверджував, що венесуельський Президент помер, оскільки його мозок був мертвий ще в кінці минулого року, а кілька днів тому було прийнято рішення про відключення Чавеса від апарату життєзабезпечення.

У зв'язку з цим віце-президент Венесуели Ніколас Мадуро звинуватив опозицію в тому, що за допомогою розповсюдження чуток про здоров'я Чавеса вона намагається дестабілізувати обстановку в країні.

Нагадаємо, Чавес прибув на Кубу в грудні 2012 р. для четвертої за рахунком операції з видалення злоякісної пухлини. З 11 грудня 2012 р. нещодавно обраний на новий 6-річний термін Президент не з'являвся перед телекамерами. Опозиція Венесуели активно використовує інформацію про хворобу Чавеса, доводячи, що він не може виконувати обов'язки глави держави через недієздатність, і вимагає проведення нових виборів.

Читайте також: Єлизавета II госпіталізована з підозрою на гастроентерит.