ua en ru

У Великій Британії затримано зловмисника, який безперешкодно пробрався до Букінгемського палацу

У Лондоні поліцейські затримали невідомого чоловіка, який пробрався до Букінгемського палацу. Хуліган безперешкодно переліз через паркан і пройшов до резиденції королеви.

У Лондоні поліцейські затримали невідомого чоловіка, який пробрався до Букінгемського палацу. Про це повідомляє ВВС. Хуліган безперешкодно переліз через паркан і пройшов до резиденції королеви.

Поліція заарештувала ще одного чоловіка, його підозрюють у спробі крадіжки і змові з першим зловмисником.

На даний час обидва відпущені під заставу на час розслідування інциденту. Одного з них підозрюють у замаху на крадіжку зі зломом, незаконному проникненні на приватну територію, заподіянні збитку і хуліганстві, а другому інкримінують співучасть у крадіжці.

Прес-служба палацу від коментарів за фактом відмовилася. У той же час відомо, що на момент незаконного проникнення на територію монаршої резиденції нікого із членів королівської сім'ї там не було.

Востаннє подібний інцидент стався в 1982 р., коли до спальні королеви Єлизавети II увірвався 30-річний безробітний Майкл Фаган. Поспілкувавшись з незваним гостем близько півгодини, королева все ж викликала поліцію. Крім того, у 2001 р. Єлизавету ІІ вирішив відвідати заблукалий у її резиденції турист, однак тоді охорона зупинила чоловіка біля парадного входу.

Букінгемський палац є однією із трьох головних резиденцій королівської родини. Коли чинний правитель прибуває до палацу, над ним піднімають королівський штандарт. При цьому частина резиденції, в тому числі й королівський сад, відкрита для туристів. У середньому тільки за літо палац відвідують близько 30 тис. осіб.

У липні 2013 р. схожий інцидент стався в Німеччині, тільки тут злочинець пробрався не до резиденції німецького канцлера, а до літака глави уряду. Хуліган перебував під дією наркотиків, він був тільки в нижній білизні. Служба безпеки не підозрювала про його присутність, поки чоловік випадково не натиснув кнопку сигналізації.

Нагадаємо, в липні минулого року у Великій Британії естафета олімпійського вогню ледве не була перервана, коли підліток спробував вихопити факел у факелоносця. Інцидент стався в місті Мейдстоун, графство Кент. У той момент, коли факелоносець пробігав крізь живий коридор місцевих жителів, до нього з натовпу підбіг підліток і з криком "Аллах Акбар!" спробував вихопити смолоскип.