ua en ru

У Великобританії мають намір продати пакет акцій Поштової служби на суму 2,38-3,57 млрд євро

Британські власті оголосили про плани приватизації Поштової служби країни протягом найближчих тижнів. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

Згідно з інформацією агентства Reuters, а також видання Telegraph, IPO Королівської пошти відбудеться на Лондонській фондовій біржі протягом найближчих тижнів.

Британська влада поки не вирішили про розмір пакета акцій, який буде проданий в рамках розміщення. Згідно з поточними оцінками він може скласти 2-3 млрд фунтів стерлінгів (2,38-3,57 млрд євро).

10% акцій компанії будуть розподілені між співробітниками Королівської пошти (Royal Mail). Сьогодні загальний штат поштового оператора налічує 150 тис. осіб. Королівська пошта була утворена в Британії майже 500 років тому. У 1516 р. указом Генріха VII було створено поштове відомство на чолі з поштмейстером Брайаном Тьюком.

Влада хоче продати Королівську пошту, щоб залучити засоби для її модернізації. Однак проти цього продовжують виступати профспілки, які входять працівники відомства. Зокрема, вони побоюються звільнень і скорочення зарплат, після того як Королівська пошта перейде в приватні руки.

Зокрема, в червні цього року понад 90% співробітників Royal Mail проголосували проти продажу компанії. Варто відзначити, що за останні 19 років це вже четверта спроба приватизувати Королівську пошту з боку британських властей. Три колишні спроби закінчилися невдачею: влада самі скасовували продаж відомства, побоюючись негативної реакції британців.