ua en ru

В "Укрзалізниці" допустили припинення співпраці з РЖД

В "Укрзалізниці" допустили припинення співпраці з РЖД Джерело фото: ТСН

В "Укрзалізниці" допускають повне припинення співпраці з ВАТ "Російські залізниці" (РЖД) в тому випадку, якщо виявиться, що РЖД співпрацює з бойовиками. Про це заявив в.о. генерального директора "Укрзалізниці" Максим Бланк на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"У випадку, якщо ми побачимо, що йде співпраця межу бойовиками і РЖД, ми повністю відмовимося від будь-якої співпраці з РЖД в цілому. Зараз ми спілкуємося на рівні двох господарюючих суб'єктів і ведемо переговори, ми є членом однієї й тієї ж ради з регулювання транспорту. Але у випадку, якщо ми зрозуміємо, що РЖД веде якусь діяльність з бойовиками, сепаратистами, то в цьому випадку ми просто не зможемо сидіти за одним столом переговорів", - зазначив Бланк.

В даний час, за словами в.о. гендиректора "Укрзалізниці", РЖД не веде співпраці ні з бойовиками, ні з Кримом.

"РЖД зайняло політично нейтральну позицію, і не є ні оператором, ні учасником залізничного руху. Вони можуть направляти до Криму консультантів, але, за офіційною лінією РЖД і так званої кримської дирекції, жодної співпраці немає. Якби було, ми б уже не сиділи за столом переговорів", - запевнив Бланк.

Нагадаємо, у Мінтрансі РФ виношують плани про нову залізничну гілку, яка дозволить російським поїздам у південному напрямку до 2016 р. не перетинати кордон України.