ua en ru

В Україну на парламентські вибори прибуде 200 спостерігачів від СНД

В Україну на парламентські вібори прибуде 200 спостерігачів від держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав (СНД). Про це заявив начальник відділу із забезпечення діяльності Місії спостерігачів від СНД Євген Слобода, повідомляє прес-служба Центральної виборчої комісії (ЦВК) України.

"До складу місії планується включити представників дипломатичного корпусу СНД, депутатів вищого рівня, а також членів виборчих комісій країн-учасниць організації. Тому більшість із них, крім спостереження, буде мати на меті не тільки звичайне спостереження, а ще й набуття українського досвіду організації виборів, їхнього методичного забезпечення з подальшим втіленням в своїх країнах", - заявив Слобода.

За його словами, головною метою 200 спостерігачів від СНД, яких планується надіслати на майбутні вибори, стане вивчення застосування виборчого законодавства на практиці та його оцінка. Задля цього вже з 1 жовтня в Києві буде відкрито штаб місії, а довготермінові спостерігачі розпочнуть свою роботу задовго до цієї дати. При цьому акцент, в першу чергу, буде зроблено на спостереженні за виборчим процесом не в столиці, а в регіонах, де й будуть рівномірно, з урахуванням адміністративно-територіального устрою України, виконувати свою місію спостерігачі від СНД.

Нагадаємо, Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) вже заявила про намір надіслати в Україну для моніторингу парламентських виборів 800 спостерігачів.