ua en ru

В Україну з РФ повернулися 48 українських силовиків, ще 5 там утримуються, - Клімкін

В Україну з Росії ввечері 7 серпня повернулися 48 українських силовиків, ще 5 там утримуються.

В Україну з Росії ввечері 7 серпня повернулися 48 українських силовиків, ще 5 там утримуються. Про це в своєму Twitter написав міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Наш консул у Ростові-на-Дону повідомляє: в Україну о 22:00 повернулися 48 бійців. На території РФ залишилися ще 5. Витягнемо і їх", - повідомив міністр.

Нагадаємо, 7 серпня спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що на території Російської Федерації силою утримуються 18 офіцерів Збройних сил України і 28 офіцерів-прикордонників. "Протягом усього часу російські слідчі вибивають з українців визнання в тому, що вони цілеспрямовано обстрілювали російську територію. За оперативною інформацією, проти 18 наших військовослужбовців порушено кримінальні справи", - повідомив Лисенко.

При цьому стало відомо, що стосовно 5 українських офіцерів російський суд застосував запобіжний захід у вигляді арешту.

4 серпня 437 українських військовослужбовців, у тому числі 147 прикордонників, перейшли на територію РФ після того, як у них закінчилися боєприпаси в бою з бойовиками на Донбасі. Такий перехід відбувся при посередництві місії ОБСЄ. Пізніше на автобусах з РФ в Україні були переправлені дві групи українських військових по 192 людини. При цьому, за даними ОБСЄ, одна з груп була обстріляна вже на території України, 4 військових були поранені.