ua en ru

В Україну з Косово повернулися 27 миротворців та пес

В Україну з Косово (Республіка Сербія) повернулися 27 українськиї військовослужбовців складу інженерної роти національного континенту, які у виконували завдання з підтримання миру та безпеки на Балканах. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

У складі українських миротворців в Україну також повернувся мінно-пошуковий собака Ларс зі складу інженерної роти.

З поверненням в Україну цієї групи військовослужбовців завершилася друга ротація інженерного підрозділу українського національного контингенту багатонаціональної бойової групи EAST сил KFOR.

Напередодні, в рамках ротації на французькій військовій базі Marechal de Lattre, відбулася урочиста церемонія передачі повноважень.

Командир Об'єднаної логістичної групи підтримки штабу KFOR (JLSG) полковник ЗС Франції Ерік Еуделін високо оцінив дії українських військових інженерів у складі багатонаціональних миротворчих сил у Косово.

"Протягом року своєю самовідданою та наполегливою працею ви примножили здобутки об'єднаної логістичної групи підтримки штабу сил KFOR. Ваше високопрофесійне виконання миротворчого обов'язку в Косово є одним з яскравих прикладів великого внеску в шляхетну справу підтримання миру на планеті", - наголосив полковник Еуделін.

Українських миротворців було нагороджено медалями та пам'ятними відзнаками. Особливої нагороди удостоївся улюбленець роти - мінно-пошуковий собака Ларс. За високий професіоналізм та вагомий внесок у справу підтримання миру його було нагороджено почесною грамотою та медаллю НАТО "За службу миру".