ua en ru

В Україні за 8 місяців 2013 р. вилучено 850 т неякісного пального

В Україні за січень-серпень 2013 р. в результаті перевірок Міністерством внутрішніх справ України (МВС) вилучено 850 т неякісного пального. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник начальника управляння департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС Іван Дьомін, передає кореспондент РБК-Україна.

"За результатами вжитих організаційних та практичних заходів за 8 місяців цього року працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю виявили понад 400 кримінальних правопорушень. Всього за кримінальними провадженнями вилучено 850 т неякісного пального, домішок та інших сумішей, бензин марки А-80, А-92, А-95, А-95Е Турбо, 20 т мазуту, 16 т газоконденсату, 36 т моторного палива, 3 т домішок та компонентів моторного палива", - зазначив Дьомін.

Серед відкритих кримінальних провадження 58 у сфері службової діяльності, 44 - розкрадання та привласнення, 42 - провадження, пов'язані з незаконним зберіганням, збутом та транспортуванням підакцизних товарів та умисне ввезення на ринок України небезпечної продукції.

Він також додав, що найпоширенішими правопорушенням є виробництво пального з недотриманням технічних умов та державних стандартів, використання домішок, організація підпільних цехів, розкрадання сировини з магістральних трубопроводів при розробці родовищ та транспортуванні та використання її для виготовлення неякісного палива, а також зловживання службових осіб державних установ під час здійснення тендерних закупівель паливно-мастильних матеріалів, укладення збиткових угод, закупівля неякісного пального.