ua en ru

В Україні набули чинності підвищені до 10-11 грн/кв. м тарифи на опалення

В Україні набули чинності підвищені до 10-11 грн/кв. м тарифи на опалення Підвищення тарифів
В Україні набули чинності підвищені до 10-11 грн/кв. м тарифи на опалення.

В Україні набули чинності підвищені до 10-11 грн/кв. м тарифи на опалення. Про це повідомляє прес-служба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ).

Зокрема, сьогодні набула чинності постанова НКРЭКУ від 17.10.2014 № 146 "Про встановлення тарифів на послуги централізованого опалення і послуги з централізованого постачання гарячої води, які надаються населенню суб'єктами господарювання, що є виконавцями цих послуг".

Постановою № 146 встановлені тарифи на послуги централізованого опалення і послуги з централізованого постачання гарячої води, які надаються населенню 162 теплопостачальними організаціями, які є виконавцями цих послуг.

Послуга з централізованого опалення розраховувалася окремо для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії (грн/Гкал) і для абонентів житлових будинків без будинкових і квартирних приладів обліку теплової енергії (грн/кв. м в місяць, протягом якого надається послуга. Для певної частини теплопостачальних організацій розраховувалися двоставкові тарифи на послуги централізованого опалення.

Послуга з централізованого постачання гарячої води розраховувлася (у грн/куб.м) окремо для абонентів з рушникосушильниками, які підключені до системи гарячого водопостачання, та для абонентів без рушникосушильників.

Постанова зареєстрована у Міністерстві юстиції України 31.10.2014 за № 1376/26153.

Нагадаємо, раніше Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг вирішила підняти тарифи на централізоване опалення до 10-11 грн/кв. м.