ua en ru

В Україні вступили в дію тимчасові правила реєстрації імен у домені ".укр"

В Україні з вівторка, 8 жовтня, вступили в дію тимчасові правила реєстрації та користування доменними іменами в домені ".укр".

В Україні з вівторка, 8 жовтня, вступили в дію тимчасові правила реєстрації та користування доменними іменами в домені ".укр". Про це повідомляє прес-служба Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації (Держінформнауки).

Ці тимчасові правила були схвалені Координаційною радою (КР) Українського мережевого інформаційного центру (UANIC) 23 вересня.

Згідно з рішенням КР, тимчасові правила розміщені на сайті адміністратора домену ".укр".

На даний час продовжується період пріоритетної реєстрації, який запроваджується в п'ять етапів. Тривалість кожного з етапів становить один календарний місяць.

На кожному з етапів впровадження періоду пріоритетної реєстрації дозволяється реєстрація лише певної категорії заявників.

Нагадаємо, в середині вересня прем'єр-міністр Микола Азаров доручив усім органам влади до 1 листопада розробити та подати на розгляд Держінформнауки пропозиції з нормування питання використання імен у домені ".укр".

Від 22 серпня 2013 р. в Україні почав функціонувати загальнодоступний національний кириличний домен верхнього рівня ".укр". Першими доменними іменами, внесеними до реєстру адрес органів державної влади в кириличному домені ".укр", стали адреси: президент.укр, уряд.укр, парламент.укр, електронне-урядування.укр.

Зараз триває період пріоритетної реєстрації доменних імен для державних органів.

Нагадаємо, в березні ц.р. стало відомо, що кириличний домен ".укр" з'явився в кореневій структурі Інтернету.