ua en ru

В Україні набув чинності порядок формування тарифів на транспортування газу

В Україні офіційно набув чинності порядок формування тарифів на транспортування газу на основі багаторічного стимулюючого регулювання.

В Україні офіційно набув чинності порядок формування тарифів на транспортування газу на основі багаторічного стимулюючого регулювання. Про це повідомляє прес-служба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ).

Порядок формування тарифів, затверджений постановою НКРЕ від 28 листопада 2013 р. № 1499, офіційно оприлюднено 31 грудня 2013 р. в "Офіційному віснику України" № 100, ст. 3681. Постанова набрала чинності з дня його офіційного опублікування.

Дія цього порядку поширюється на суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність з розподілу природного, нафтового газу і газу (метану) вугільних родовищ трубопроводами.

Порядок встановлює механізм формування тарифів на транспортування природного газу розподільними трубопроводами на основі параметрів регулювання, що мають довгостроковий строк дії, для цілей стимулюючого регулювання і забезпечення:

- отримання необхідного прибутку;

- дотримання регуляторної бази активів;

- отримання прибутку на регуляторну базу активів;

- дотримання регуляторної норми доходу.

Постанова № 1499 зареєстровано в Міністерстві юстиції 6 грудня 2013 р. за № 2071/24603.