ua en ru

В Україні всі місцеві бюджети мають бути прийняті до 10 січня, - Вілкул

Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул вимагає від керівників на місцях до 10 січня ухвалити всі місцеві бюджети. Про це він заявив на всеукраїнській селекторній нараді з керівниками регіонів, повідомляє прес-служба уряду.

"Максимум - ми повинні завершити цей процес до 10 січня 2013 р.", - сказав Олександр Вілкул.

За його словами, станом на 28 грудня ухвалено лише близько 30% місцевих бюджетів (3 тис. 467 з понад 12 тис.).

Водночас віце-прем'єр-міністр закликав місцеве керівництво знизити видатки на утримання місцевих органів влади і спрямувати ці кошти на вирішення актуальних проблем регіонів. "Видатки на утримання органів місцевого самоврядування у кращому разі не зменшилися - це не відповідає тим завданням, які стоять перед нами щодо скорочення видатків на утримання органів влади і місцевого самоврядування. Бюджетні кошти, безумовно, повинні йти на вирішення актуальних проблем громади", - наголосив він.

Олександр Вілкул підкреслив, що вимагає від місцевих керівників розробити чіткі графіки та стратегії розвитку регіонів у розрізі кожного міста відповідно до програми реформ Президента.

Віце-прем'єр-міністр також заявив про намір найближчим часом особисто зустрітися з керівництвом регіонів та на місці розглянути плани розвитку і визначити найпріоритетніші напрямки розвитку територій.

Читайте також: Івано-Франківська облрада схвалила бюджет області на 2013 рік у розмірі 3,229 млрд грн