ua en ru

В Україні в I півріччі 2013 р. введено в експлуатацію 657 багатоповерхівок, - ДАБІ

В Україні в I півріччі 2013 р. введено в експлуатацію 657 багатоповерхівок. Про це сьогодні повідомив перший заступник голови ДАБІ Анатолій Григор, передає кореспондент РБК-Україна.

"Протягом півроку введено в експлуатацію 657 багатоповерхових житлових будинків і майже 19 тис. індивідуальних, відновлено дію будівельної амністії в рамках якої прийнято в експлуатацію трохи більше ніж за місяць 6 тис. індивідуальних житлових будинків, громадських об'єктів 1-2 категорії складності та сільськогосподарських об'єктів, із них 95 % - це індивідуальні житлові будинки", - розповів Григор.

Він також розповів, що у першому півріччі 2013 р. право на виконання будівельних робіт набули майже 48 тис об'єктів.

Читайте також: При перевірках на кожному третьому будівництві в Україні виявлено порушення, - ДАБІ

"Кількість об'єктів щодо яких набуто право на виконання будівельних робіт у першому півріччі 2013 р. склала майже 48 тис об'єктів , це на 15 % більше ніж за відповідний період минулого року. Більш ніж на 99% таке право набуто або за повідомленням або шляхом реєстрації декларації, тобто без отримання дозволу. Із зазначеної кількості більше 30 тис об'єктів складають об'єкти житлово-громадського призначення, близько 10 тис виробничого призначення, більше 2 тис дорожньо-транспортної інфраструктури", - розповів Григор.